Palvelut

Koirahieronta

Hieronnalla pyritään lisäämään lihasten elastisuutta ja voimantuottoa. Sillä saadaan aineenvaihduntaa tehostettua ja kuona-aineita poistettua kehosta. Myös kehon virheasennot vähenevät ja niiden aiheuttamat ongelmat.

Fasciamanipulaatio

Fascia on sidekudosta ja se eri vahvuisena yhdistää ja suojaa mm. sisäelimiä, hermostoa, luita ja niveliä. On tutkittu, että liike tulee kalvojärjestelmän kautta. Kalvostoa on tärkeä huoltaa, sillä lihakudos tai sisäelinten toiminta vaikeutuu, jos sitä ympäröi kiristynyt kalvosto. Kalvosto koostuu erilaisista ketjuista ja kiertävistä järjestelmistä, joita koirilla voidaan hieronnan yhteydessä avata.

Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapia on pehmeä hoitomuoto, joka sopii kaikille. Ainoa este hoidolle on tulehdus. Keho saa elämän aikana erilaisia iskuja, fyysisiä ja henkisiä traumoja, kolahduksia ja se sairastaa erilaisia sairauksia. Näiden vuoksi keho voi joutua epätasapainoon, ja kärsiä erilaisista oireista, kuten vinouksista, jännitetiloista/jännityksistä ja kiputiloista. Pienin painalluksin korjaan näitä kehon häiriötiloja kraniosakraalijärjestelmään vaikuttamalla. Kraniosakraalijärjestelmään kuuluu aivot ja selkäydin (keskushermosto), ääreishermosto, peitinkalvosto ja aivo-selkäydinneste. KST:ssä seurataan aivoselkäydinnestekiertoa (likvor), joka kehittyy aivokammioissa, ja kulkeutuu keskushermoston ympärille n.6-14 kertaa minuutissa. Kraniosakraaliterapiassa kuuntelen aivoselkäydinnestekiertoa, ja pääsen vapauttamaan koko kehon jännitystiloja eri kalvoilta, luista, sisäelimistä, lihaksista, nivelistä, jne. Hoidossa koko kehon nesteenkierto vahvistuu, ja keho rentoutuu. Huomaatkin jo pian hoidon jälkeen, kuinka kehon epätasapaino ja vinoudet häviävät, tai muuttavat muotoaan.

Ranganliikehoidot, mobilisointi ja traktio

Ranka on olennainen osa koiran toimivaa liikejärjestelmää ja sen virheasennot altistavat koiran erilaisille kiputiloille, kehon turhalle kuormistukselle ja hermoston häiriötiloille. Rankaa pystytään hoitamaan sen oman luonnollisen liikesuuntien avulla oikeaan asentoon, joka vapauttaa hermosto ja ympäröivää kudosta. Jos rankaa ei hoideta, niin se kiristää ympäröivän kudoksen ja hermoston.